Burn-out / Overspannen of vermoeid?

Je werkt heel hard, je doet je werk zo goed als je kan en toch.....je dreigt vast te lopen. Het advies wat nog zo vaak gegeven wordt is.... 'blijf maar even thuis en rust goed uit'. Het gevolg is dat je losraakt van je werk, wat je juist niet wil, niet uitrust (wellicht schuldgevoel) en vervolgens op de oude voet verder gaat. In Nederland lopen 1,5 miljoen mensen rond met burn-out klachten. Dat is bizar veel en niet nodig (daarover later meer). Het vraagt een tijdige onderkenning van jezelf en je leidinggevende. 

Bij Jeromas, kijken we graag met je mee. Niet om het over te nemen, wél om je te ondersteunen. 

Onze ervaring bij het begeleiden van mensen met burnout klachten is dat je na de intake goed moet schakelen. Dat betekent aansluiten bij de mogelijkheden van de werknemer. Wij ondersteunen met een integraaltraject. Mensen met burnout zijn op meerdere vlakken uit balans. Om die reden bieden wij een drie-eenheid aan: 

- Coaching waarbij wij samen inzoomen op gedrags- en denkpatronen;

- Ontspanning, waarbij je leert om je lijf en je hoofd weer tot rust te brengen;

- Beweging. Om stress in je lijf af te voeren, is bewegen van belang. 

Door het toepassen van deze drie onderdelen tegelijkertijd, ontstaat een intensief, degelijk traject waar de werknemer en dus de werkgever de voordelen van plukken. De kans dat je binnen 10 weken gezond terug op je werk bent is namelijk groot.