De aftrap van een gedeelte van onze training "Geluk op de werkplek - Werkplezier'. 

Hieronder vind je 4 tips, waar je zelf mee aan de slag kunt. Indien je vragen hebt, neem contact met ons op. 

Om op je werk goed uit de verf te komen zijn veel factoren van invloed. Wie je bent als persoon, je kwaliteiten/talenten, je omgeving en bijv. je aannames over jezelf en de wereld. Toch zijn er een paar ingredienten die stevig bijdragen aan meer plezier in je werk.

1. Gebruik je talent

Je bent er meegeboren en als kind heb je het onbevangen ingezet. Door je opvoeding en het doorlopen van processen in het onderwijs raken we die on-bevangen inzet van onze talenten gedeeltelijk kwijt. De vraag is terecht: gebruik jij je talenten? Ken je je eigen talenten? Weet je waar je complimenten over krijgt van anderen? Om je talenten te ontdekken is het belangrijk signalen van je lijf te volgen: tintelingen van plezier, een energiek, bruisend gevoel door je aderen, het kan voelen als 'flow', het gaat vanzelf. Naarmate je ouder wordt, word je ondernemer of werknemer. Zijn je talenten nog zichtbaar of sneeuwen ze onder in de soms benauwende structuren van onderwijs, markten en organisaties, van functies en onderlinge relaties? Ben je je nog bewust van je talenten of heb je ze weg gestopt en lijkt er geen tijd meer voor te zijn? De sleutel tot meer werkgelukt ligt in het meer doen waar je goed in bent. OM je weer bewust te worden van je talenten, kun je je voorstellen dat je de loterij hebt gewonnen. Wat zou je gaan doen als je met niets rekening hoefde te houden? En wat zou ik los van werk niet kunnen laten om toch te doen? Ik zeg weleens "als je je bewust bent van je 5 belangrijkste talenten/passies, kun je ze dan alle 5 op je werk inzetten? Of zijn het er 3 en heb je een hobby waar je de andere 2 kunt inzetten? Het vraagt soms wat inzet om erachter te komen wat je talenten zijn, en wat je écht zou willen, de opbrengst is groot. Voor je het weet bruis je weer net als langgeleden van de energie als je je talenten weer benut. 

2. Zorg dat er 'zingeving' in je werk zit en go with the flow

Een andere sleutel tot meer werkgeluk is het ontdekken van een stuk 'zingeving'. Wellicht heb je je sterke kanten ontdekt, maar weet je niet hoe je deze kan inzetten. Je voegt je naar de agenda van je organisatie of opdrachtgever. En je vergeet je échte doel, namelijk de mogelijkheid om van je werk je roeping te maken. Kun je een verschil maken, wat voor werk je ook doet? Het antwoord is volmondig 'ja'. Dat wordt bijv. mooi geillustreerd door onderzoekster Amy Wrzesniewski, die Amerikaanse schoonmaaksters volgde. Een deel van de groep zag het werk als lagergeschoold, waarvoor je geen extra vaardigheden nodig hebt. Het andere deel noemde zichzelf 'ambassadors'. Zij zagen zichzelf als onderdeel van het hele genzeingsproces. Zo signaleerden ze patienten die er doorheen zaten en maakten ze praatjes met ze en hielpen hen op vele manieren, sneller te herstellen. Ook verwisselde één van hun, op eigeninitiatief kunstwerken in de ziekenzalen met comapatienten. Ze wilde patienten op deze manier nieuwe visuele prokkels geven. Op de vraag waarom ze dat deed, antwoorde ze "het behoort niet tot mijn taak, het is een deel van mij". Het zal duidelijk zijn dat de laatste groep schoonmakers veel meer werkgeluk ervaarden onder dezelfde omstandigheden. Als je je richt op een 'hoger doel' (niet persé religieus), dan ga je helemaal op in je werk, de tijd staat stil. Je bént. Je doet je werk moeiteloos en dan ontstaat er iets moois. Dit wordt ook wel 'flow' genoemd. De manieren om daar te komen, in flow, verschillen. Wat bijdraagt zijn:

  1. Helderheid in je visie
  2. Het gekozen doel
  3. Aanwezig zijn in je centrum, in het nu. Present zijn in jezelf, in je lijf. Je verbinden aan wat je doet. Met focus en aandacht in het nu zijn. 
  4. Commitment, je verbinden met wat je doet, er helemaal achter staan. 
  5. Uitdaging: laat je uitdagen! het is als het stretchen in wat je kunt. 
  6. Vertrouwen is het laatste toverwoord. Vertrouwen in jezelf en op het proces. 

Vraag jezelf af 'waar wil ik aan werken? Wat wil ik meer aandacht geven? En kan ik concrete acties bedenken om dat te bereiken? 

Stel jezelf de vraag: 'Wat wil ik nu?', en leg de klemtoon elke keer ergens anders. 

3. Beweeg

Zitten is het nieuwe roken, stelt het Diabetesfonds, niet voor niets. We zitten veel stil, tot wel negen uur per dag. Dat heeft effect op je hele lijf. Je bloed stroomt minder door, je word moe en lusteloos. En we hebben allemaal gewoonten die ons niet dienen, waardoor we ons niet ptimaal voelen. Je ervaart stress, kan slaapproblemen ervaren. En het grappige is....we gaan gewoon door....Je neemt werk mee naar huis, begint hoger te ademen, en als je jezelf toch een pauze gunt...check je toch nog even je werkmail. Het is allemaal een gevolg van een leven vanuit het hoofd en met weinig contact met je lijf. Veel jonge vrouwen kampen volgens TNO en het CBS met psyschische uitputting, om niet te spreken van 1 miljoen mensen met burn-out klachten. Stress is beroepsziekte nummer 1. Ok, en nu? Om je lijf serieus te nemen is het belangrijk om ongezonde gewoonten te vervangen door gezonde. Kijk naar je gedachten patronen, doe yoga, speel muziek, zing, dans, ga sporten, liefst in de buitenlucht. Natuurlijk horen daar goede voeding en voldoende slaap bij. Om de eisen die een werkend leven van ons vragen aan te kunnen hebben we oplaadpunten nodig. Elke dag. 

4. Ga krachtige verbindingen aan

Je leest het in vele boeken, artikelen: mensen zijn groepswezens. Ze hebben contact met anderen nodig. Voor sociale steun, het behalen van doelen of simpelweg om samen te gieren van het lachen. Zoals contact in ons DNA geprogrammeerd zit, zo is dat ook met 'conflict'. Elk mens is anders, iedereen heeft eigen behoeften. In een organisatie zal dat botsen. Als er acceptatie is over het feit dat wij allemaal anders zijn, en leren om daarover te communiceren, dan creer je meer werkgelukt. Hoe doe je dat? Het kan heel simpel zijn. Bij het koffie apparaat check je in op je buurman en luistert naar zijn verhaal en stelt er vragen over. Door in te checken ben je bereid om geraakt te worden, te horen waar de ander mee bezig is, en wat er zich allemaal afspeelt in zijn leven. Dus niet vergaderen, maar gesprekjes inzetten. Als mensen van elke laag in de samenleveing op latere leeftijd gevraagd wordt wat ze het belangrijkste in het leven vinden, dan staat steevast in de top 4 'het onderhouden en aangaan van relaties met anderen'. 

Wil je meer weten over werkgeluk? Wil je er actief stappen in zetten? Neem contact met ons op. Het is het belangrijkste wat ik ooit gedaan heb (Red. aldus Jeroen Slee).