Zittend aan de keukentafel, ontstaan de beste ideeen. Brainstormend over wat een leider instaat stelt om te blijven staan, kwamen we uit op een heel diep en innerlijke proces. Het vraagt moed om dat aan te gaan. 

'Door het aangaan van dit delicate proces, is mijn kracht, mijn autheniticiteit, en rust zo sterk gegroeit dat ik overeind blijf staan ondanks de storm die mijn organsiatie doet schudden op zijn fundament'. 

Je kent vast wel processen waar je al zoveel aan gewerkt hebt, en nóg steeds doet het issue zich voor. Je wéét wat je te doen staat, en toch....lukt het nóg niet. Soms laten we ons afleiden door....een nieuwe training, een extra supervisie, een extra ..... Al met al, verbreed het je kennis en ervaringsniveau. En toch.....je weet, dit is het nét niet. Het is nét niet dat wat 'alles oplost'. Het proces waar we jullie in meenemen, vraagt om dedication. Om geduld. Het vraagt om 4 fascetten van empowerment:

  • Awareness
  • Attention
  • Alignment
  • Allowing

We zijn in onze maatschappij gewend om onze realiteit als een vaststaand gegeven te ervaren en te bekijken. Door onszelf te openen en te ervaren wat er gebeurd als we buiten onze vaste gedragspatronen gaan handelen kan gebeuren is een heel boeiend proces.  

Awareness

Door te ervaren en te zien hoe en waarom je handelt krijg je nieuwe inzichten en creeer je commitment om het 'eigen' proces aan-te-gaan.  

Attention

Door je aandacht dáár te brengen waar jij de 'struggle' ervaart, leer je dat er een parel zit onder de struggle waar we het liefste van weg gaan. Belangrijk voor leiderschap want je hebt het 'Leven', niet in de hand. Er ontstaan steeds nieuwe uitdagingen, die opnieuw vragen om daar heen te gaan waar we moeten zijn. Het prentenboek voor kleuters, 'Wij gaan op berenjacht', is een mooie illustratie van hoe het proces werkt. Komje een uitdaging tegen, dan kun je er niet omheen, overheen of onderdoor, je 'moet', er (helaas), dwars doorheen. 

Alignment

Door te ervaren en te leren wat het betekent om steeds meer afgestemd te zijn op jezelf, jouw essentie, creeer je een flow, waarin de dingen als 'vanzelf' gaan. We zijn gewend om synchoniciteit te benoemen als 'toevallig'. Bijv. je denkt aan een goede vriend en een paar minuten later belt hij op. Dat is prachtige illustratie van synchroniciteit. 

Allowing

Door onszelf te 'openen' voor wat zich voordoet op ons leidershapsbord, zonder het te willen veranderen (zonder dat de mensen met wie wij werken moeten veranderen), zijn we instaat om zeer effectief en krachtig te handelen. 

 

Nieuwsgiering? Neem contact op. Wij vinden het erg leuk om met jou in gesprek te gaan over dit delicate proces wat een enorme kracht en rust vrijmaakt.