Marconistraat 10, Amersfoort
+31 6 23971474
info@jeromas.nl

Aanbod

Met de Werkplaats kun je vele kanten op.

Voor het onderwijs: Eigenaarschap in in de klas

  • Video-interactie: laat de docent zich verder ontwikkelen. Laat ze in de spiegel kijken. In een kortdurende aanpak van 5 sessie’s waaronder 3 video opnames krijgt een docent ‘eigen’ inzicht in zijn/haar handelen én in wat echt werkt.
  • Coaching: in 6 sessies lekkerder in je vel. Eventueel kan het traject aangevuld worden met loopbaanbegeleiding en of met mindfull werken. Wat het je oplevert? Rust. Rust in je kop én in je lijf.
  • Werkdruk: hoe ga jij om met de steeds hogere eisen en takenlast in het onderwijs? En hoe vertaal jij dat naar de rest van je team? Wij kunnen jou helpen om je werk vanuit rust te doen. Dat vraagt inzicht in je patronen en je gedrag.

Voor het onderwijs: Eigenaarschap in de organisatie/directie

  • Herken je dat? Een team dat niet wil? Een teamlid dat altijd tegen lijkt te werken, je krijgt je beleid niet van de grond. Of het loopt goed en je weet van binnen “ik haal er niet uit wat erin zit”. Wij ondersteunen zodat jij in staat bent nóg effectiever met je team aan de slag te gaan.
  • Team begeleiding: sprankelend en enthousiast aan de slag met waar het écht om gaat in het onderwijs. Dat is voor elke school, en elk team anders. Aan de slag met werkdruk verlaging? Is dat meer handen in de klas, minder taken?  Meer eigenaarschap? En waarom ? Wat betekent dit voor het individu in het team én het team als geheel?

Voor de Zorg en (Semi) Overheid: Leiderschap

Personal coaching:

  • In 1 op 1 setting.  In 6 sessies lekkerder in je vel. Eventueel kan het traject aangevuld worden met loopbaanbegeleiding en of mindfull werken (ontspannen op je werk….hoe doe je dat). Wat het je oplevert? Rust. Rust in je kop én in je lijf. We zoeken samen naar jouw kwaliteiten .  We ontdekken wat jij nodig hebt om in deze snel veranderende wereld maximaal uit de verf te komen. Ook op je werk. Je krijgt zicht op je eigen patronen.
  • Loopbaanvraagstukken: na een studie ‘rol’ je meestal in een baan. Soms voor korte soms voor langere tijd. Na verloop van tijd is het goed om even stil te staan en jezelf de vraag te stellen, doe ik nóg wat bij mij past en kan ik vandaar uit de organisatie ondersteunen? Voor een leidinggevende geldt ‘doen mijn werknemers nog waar ze goed in zijn en is wat ze doen, dienend aan de organisatie?’ Flexibiliteit bij medewerkers is prima. Het gaat er echter om dat je medewerkers op de juiste plek zitten.  Door te kijken naar passies, werkverleden, is er een rodelijn te ontdekken in waar het een medewerker om te doen is. Geef jij ze de mogelijkheid om in een serie gesprekken zicht te krijgen op hun loopbaan zodat ze weten waar ze heen willen? Onderzoek wijst uit dat dit een grotere garantie geeft op betrokken en loyale medewerkers.
  • Verder bieden wij coaching van directieleden, bij het verwerken van verlies (bijv. na een scheiding zijn, bij het overlijden van een dierbaar persoon) of het vanuit organisatorisch oogpunt verlies van een baan of hele afdeling.

Feedback –> Back on you’re own Feet

Organisaties en mensen hebben feedback nodig. Om de juiste richting te bepalen en on track te blijven (te komen). Als je leert van wááruit je feedback geeft en ontvangt, dan maakt je dat een fijne collega, leer je afbakenen en aangaan. Je komt op eigen voeten te staan. Ook als je al denkt op eigen voeten te staan…..

Het zijn erg inspirerende bijeenkomsten!

Kies je eigen traject.